Onsdagsstäd

Jäklar som jag städat idag. Dammat, dammsugit, diskat berg med disk, slängt massor med sopor, frostat av frysen, rensat kylskåpet, gjort matlådor, bytt gardiner i köket och sovrummet, möblerat i köket, rensat skafferiet. Allt detta i eftermiddags. Tvättat tre maskiner tvätt har jag också gjort. Nu är jag precis nyduschad och helt slut. Ska ta och dra mig mot sängen snart och vänta på att M ska komma hem och kramas med mig.
Missade ju tyvärr världens underbaraste väder men det hoppas jag kunna njuta av imon och hela helgen. I ett renstädat hem kan jag ta det lugnt och bara njuta lugnet. Ska bli väldigt skönt.
De enda som är kvar nu är att bära ner ett par lådor i källaren men det får M göra. Han är starkare än jag. Haha.

Sov så gott där ute!

Puss och kram

Skinande fin måndag

Vilken fantastisk måndag jag fick.
Dubbelmassagen var magiskt och jag kände mig nästan som en ny människa när jag kom därifrån.
Ringde Johanna innan jag åkte från jobbet och hörde så hon mådde bra efter förlossningen och hur lillprinsen mådde. Hur pappan mår också såklart. Alla tre mår fint och prinsen har fått namnet Noah.
Får förhoppningsvis träffa lilla familjen i helgen. Ser jag fram emot massor. Blivit bortskämd med besök hos Johanna ett par gånger i veckan innan Noah kom så det känns lite tomt.

Kvart i fem tog jag bussen till Helén och Amelie för promenad och lek på lekplatsen. Vilket väder Sverige bjuder på nu, helt fantastiskt.

När de två gick upp till mormor och morfar gick jag mot bussen för att åka hem. Blev snabbt ändrade planer när Annette ringde och frågade om jag ville ta en promenad. Självklart. Så slutet av kvällen spenderades på en bänk med massor av prat och skratt med världens bästa Annette.

Somnade på tok försent när jag väl kom hem så det var en trött jag idag igen. Det gick bra då jag fick akupunktur i en timma på morgonen och där lyckades jag sova nästan under hela tiden.

Idag strålar solen minst lika mycket som igår så den ska jag försöka njuta av när M är iväg på fiske ikväll.
Måste bara stanna på Fröludna Torg på väg hem från jobbet och köpa något till lilla Noah. Tänk att jag får ha massa underbara barn omkring mig. Andreas, Tove, William, Amelie, Noah. ♥

Puss och kram


Jag och Amelie myser i eftermiddagssolen ♥


Tisdag

Solen strålar som tusan utanför fönstret. Varmt är det också. Tänk om man kunde få vara ledig nu.
Jag är inte alls bitter att jag ska jobba sex hela långa veckor till innan semestern.

Måndagen spenderades på jobbet till halv fem. När jag kom hem blev det städ, tvätt och matlagning. En enkel kyckling- och bulgursallad. Gott i värmen. Efter middagen slänge jag och M lite skräp och tog en liten promenad innan det var dags för Lotta på Liseberg på tv4. Som jag älskar Jörgen Mörnbeck, han är ju bara så cool.
Tidigt i säng men inte hjälper det när man inte somnar förrän tolv.

Klockan ringde halv sju och det var en trött jag som hävde mig ur sängen.

Nu känner jag mig piggare och om en timma är det dags för en hel timmas massage här på jobbet.
Efter det lär jag väl vara trött igen så då går jag nog från jobbet. Gott med sommartider på kontoret :)

Puss och kram

Söndagsuppdatering

Jag som skulle vara så duktig och skriva varje dag ett par rader i bloggen. Missade söndagen då vi var iväg hela dagen.
Kan ni gissa var?
På Liseberg. Första gången i år och första gången på många år som jag bestämde mig för att åka lite.
M var sugen och då ville ju inte jag vara sämre. (Fast jag egentligen är livrädd).
Vi köpte varsitt åkband och först ut blev Lisebergsbanan. Pirrade till ordentligt i magen och det var riktigt roligt.
Efter det bestämde vi oss för att åka upp till den nya, Atmos Fear, och kika och när vi såg att det bara var fem minuters kö så ville jag åka. M var mer tveksam men jo vi skulle göra det. Kändes okej när vi stod i kön men så fort vi satte oss tillrätta i det stora hjulet så fick vi smått panik. Långsamt åkte den upp mot himlen. Att det var en otroligt vacker utsikt hann man nästan inte tänka på eftersom man var så nervös när den skulle släppa och med 110km/timma åka rakt ner. Vilken lättnad det var när den stannade och man långsamt åkte ner under marken igen.
Häftigt att ha gjort men kommer aldrig någonsin göra det igen.
Sedan blev det Virvelvinden, Shang Hai, Jukebox (2ggr), Flume Ride, Kanonen (2ggr), Lisebergsbanan (3ggr). Balder blev det tyärr aldrig då det var en kö på 40 minuter så fort vi var där och kikade.
Vi spelade såklart under tiden men kammade inte hem en enda vinst.
Innan vi åkte hem åt vi en underbart god lasange inne på Trebello (heter den så?).

Hemma runt halv nio, helt slut.

Två har blivit tre

Morgonen kunde inte börja bättre när det ligger ett mms i mobilen och väntar på att bli sett.
Johanna och Jonas blev i natt föräldrar till en liten pojke. Vad prinsen ska heta är ännu inte bestämt.

Så lycklig jag är för er två, mina fina fina vänner!
Tänk att ni nu är en alldeles egen liten familj. Så stort.

Ensam i kvällen

Så var man hemma igen. Meningen var att jag skulle tillbringa kvällen hos Johanna och Jonas men det är troligen en bebis på väg hos dem så då får de allt vara i fred. Tänk när två blir tre. Fantastiskt.
Fick i alla fall pussa och krama på min M innan han åkte iväg på klassfest. Hoppas på en lite tidigare kväll för honom så jag får lite sällskap i kvällen. Inte alltför skoj att sitta ensam en lördag.
Det där med lugn och ro och ensamhet är inte min grej, inte min grej alls. Försöker lära mig varje gång med det går sådär.

Sitter och kikar på Sommarkrysset men det är inte så intressant. Ska bläddra vidare och se om det inte finns en film istället. Kanske Sex and the city på tv4 plus.

Vad gör ni ikväll?

Puss och kram

Midsommardagen

 




















Fin natur, fina bilder

Trevlig midsommar

Dagen är här, den dagen solen ska lysa som bäst och man ska dansa runt midsommarstången.
Solen lyser mer med sin frånvaro här på Tjörn. Det gör inte så mycket. Vi firar ändå jag och farmor.
Nu ska vi ner till farbror med familj och äta midsommarlunch. Kvällen spenderar vi ensamma, säkerligen med en kortlek. Det betyder lugn och ro. Precis det jag behöver nu.

Har med mig kameran så jag hade tänkt jag skulle fota lite. Kanske jag kan slänga upp ett par här om de blir bra. Alltid roligare med bilder.

Nä nu ropar farmor att vi ska gå.

Trevlig midsommar på er allihop och ta det lugnt med snapsen!

Puss och kram

Mitt i natten

Överraskande nog så slapp jag de mesta köerna idag, trots att jag inte kom iväg förrän halv tre.
Var bara tvungen att städa upp lite när jag var hemma och hämtade väskan efter jobbet. Bland det värsta som finns är ju att komma hem till ett hem i kaos. Får ta finliret när jag kommer hem på lördag.
Eftermiddagen och kvällen blev lugn. Var toktrött efter körningen. Middagen stod på bordet när jag kom fram till farmor. Nyfångad, stekt makrill med kokt färsk potatis och rårörda lingon. Mumma!
Till eftterrätt blev det jordgubbar och vaniljglass. När man är hos farmor får man alltid efterrätt i någon form. Gäller med andra ord att inte stanna för länge här för då kan man bli rund.
I kväll blev det kortspel och som vanligt vann farmor. Förstår inte hur hon gör.

Nu är klockan över tolv och jag ska ta och sluta mina bruna. När jag vaknar ska vi fira midsommar. I år utan min M som jobbar och sliter. Jag saknar honom redan.

Dröm sött!

Puss och kram

Torsdag

Idag tackar jag Gud att det är midsommarafton imorgon. Det betyder att vi är lediga och jag får en välbehövlig sovmorgon. Jag var uppe alldeles för tidigt imorse så nu när jag sitter här på kontoret och försöker få någonting gjort går ögonen i kors på mig av trötthet. Imorse lämnade M mig för Danmark och jag måste erkänna att jag saknar honom massor redan. Det är tur att vi ses redan på lördag igen.

Gårkvällen hos Helén och Amelie blev lika mysig som det brukar. Vi började med en promenad ner till Willys för att handla mat. Färsk potatis, kyckling och beaneissås (stavas?).
När vi kom hem blev det lite lek och bus med lillskruttan och sedan bad för henne. Lite för mig också som satt brevid och skvätte :) Hon somnade runt åtta och då fick vi njuta den goa middagen i lugn och ro.

Hjärtat kom och hämtade mig strax efter nio och sedan tillbringade vi två timmar med att välja kläder inför två dagars möten och middagar. Om jag får skryta lite så blev han himla snygg. Det bästa är att han är bara MIN.

Nu ska jag sätta lite fart här så jag kan sluta så tidigt som möjligt.

Idag styr bilen mot Tjörn och det lär väl vara några fler än jag som har den tanken. Hoppas på inte allt för långa köer.

Vi hörs senare.

Puss och kram

Onsdag

Herre vad tiden har gått fort idag. Har inte haft en sekund över till att kika in här och skriva ett par rader.
Dagen började med en regning promenad till sjukgymnastiken där jag går på akupunktur en gång i veckan. Och efter det snabbade jag mig till bussen som tog mig till jobbet.
Klockan tolv kom Johanna förbi och så åkte vi till Frölunda Torg för en god lunch och fika. Ingen bebis än så länge med andra ord. Vi väntar alla spänt :)
Var tillbaka på jobbet runt halv två och sedan dess har jag jobbat på.
Nu är klockan fem och jag ska åka bort till Helén och Amelie för lite onsdagsmys.

Kvällen ska jag spendera med att pussa på M innan han åker till Köpenhamn imorgon för möten i två dagar.
Borta på midsommarafton med andra ord så då tar jag och packar väskan och åker till Tjörn och hälsar på farmor.

Vi hörs snart igen!

Puss och kram

Varför ska eftermiddagarna gå så fort?

Så var denna dag snart till ända. Eftermiddagen och kvällen gick otroligt fort. Som vanligt.
Gick från jobbet närmare halv fyra och tog bussen direkt bort till Johanna. Ingen bäbis i sikte än så länge, det är en envis rackare där inne. BF är ju inte förrän lördag i och för sig så vi får väl se.
Blev i alla fall fika och prat där och när klockan närmade sig halv sju kurrade magen så då blev det en promenad hem för att slänga ihop lite mat åt mig och M. Kotletter i champinjon creme fraiche med ris.
Efter maten blev det en liten promenad till för att få ordning på tankar. Lite motion också och det behövdes. Att ha ett stillasittande jobb är ingen fördel för någon som lever med fibromyalgi.

Nu ska jag gå och pussa lite på prinsen som sitter vid datorn och sedan krypa ner i sängen för imorgon är det dags för jobb igen. Klockan ringer halv sju. Som jag längtar efter semestern. Bara sex veckor kvar.

Sov så gott där ute i natten!

Puss och kram

Det där med rubriker är inte min grej men det får gå ändå

Det är så svårt att veta vad man ska skriva om så här i början tycker jag.
Man vill ju liksom inte bara ordbajsa en massa för att det ska bli ett inlägg. Jag vill ju att det ska vara något intressant som man kan läsa och hur intressant är min vardag egentligen. Eller så kanske det är just det som är intressant, livet. I alla fall för mina nära och kära som jag inte träffar allt för ofta. Till er är den här bloggen.
Jag älskar att skriva och skulle gärna göra det oftare men när jag väl sätter mig ner så blir det alldeles tomt i skallen. Man kanske inte ska tänka på att prestera så mycket utan bara skriva om det som ploppar upp i hjärnan precis när jag sätter mig ner vid de vita tangenterna.
Om ni nu råkar snubbla in här av vilken anledning som helst så får ni gärna ge mig tips om vad ni skulle vilja veta och läsa om.

Just nu flyter livet mest på, på ett bra sätt absolut, lite planer smids, hemliga sådana, och jag går med ett leende på läpparna för det mesta. Och visst känns det skönt. Att le och att bli mött med ett leende kan ju göra en hel dag.

Så ut och le mer :)

Puss och kram

Välkomna

Då var jag här igen. För tredje gången.
Har inte bloggat sedan i mars och jag kan ärligt säga att jag faktiskt saknat det. Jag har bara inte tagit mig tiden till att sätta mig ner och skriva. Tråkigt. Hit kan man ju gå och se tillbaka i tiden. Vad hände den där 21 juni 2011. Kanske kommer Johanna och Jonas lilla bebis till världen. Vi får se när dagen närmar sig sitt slut.

För er som aldrig träffat på mig tidigare så heter jag Charlotte och bor i Göteborg tillsammans med min sambo Michael. Som jag förövrigt firade 4½ fantastiska år tillsammans igår, varav tre år som förlovade.
En mer underbar människa än honom får man leta länge efter.
Vi bor i en trea i Frölunda.
Jag jobbar på en ekonomibyrå som redovisningsassistent och löneassistent. Här har jag suttit i hela fem år nu.
Veckan efter studenten 2006 började jag på heltid och har stannat här. Jobbar tillsammans med elva fantastiska arbetskamrater.
Mannen jobbar på ett större företag som produktchef över gps:er.

Är det något ni undrar över så är det bara att fråga. Jag svarar på det jag tycker är visentligt.

Jag hoppas att jag denna gången ska kunna hålla bloggen vid liv och att ni ska trivas här inne hos mig.

Puss och kram

RSS 2.0